Tijdens een ongemeen spannend NK van 23 t/m 25  maart in Wijchen is gestreden om het Nationaal Kampioenschap 3Banden Groot 2e klas.

De spelers streden om iedere carambole, er werd door iedereen gewonnen en verloren. Hierdoor werden de punten over het hele deelnemersveld verspreid. Ook de moyennes kwamen steeds dichter bij elkaar te liggen. De promotiegrens werd niet meer benaderd. Zo blijkt maar weer dat finale spelen niet te vergelijken is met voorwedstrijden of competitie. De belangen zijn gewoon groter en de spanning stijgt. Spelers die na de vrijdag enigszins moedeloos welterusten zeiden kwamen zaterdag weer helemaal terug in de race. Werkelijk tot aan de laatste 2 partijen waren er theoretisch nog 3 kandidaten voor de titel die niet meer tegen elkaar moesten spelen. Voor het podium kwamen nog altijd 4 spelers in aanmerking. De partij tussen Eddy Verhoeven en Wilfried Godschalk liet het publiek juigen en jubelen om mooie ballen. Met een prachtige slotserie van 6, waarin spectaculaire caramboles werden gemaakt, stelde hij zijn Kampioenschap veilig.

Fred Asscheman had in de eerste ronde de partijpunten gedeeld met regiogenoot Bob de Zeeuw. In de eindfase kostte dit punt hem mogelijk het kampioenschap maar bracht het hem wel het zilver. Het Brons ging naar René Berg, die zaterdag en zondag zijn vorm hervond en het podium veilig stelde. De kampioen blijft in de 2e klasse, maar nr. 2 & 3 zien we volgend jaar in de 1e klas a.g.v. hun promotie in de voorwedstrijden.

De rode lantaarn dit kampioenschap in Wijchen wordt weggedragen door Arnoud Huibers.

Met dank aan de inzet en humor van de spelers werd het een gezellig kampioenschap.DE EINDSTAND