Beste wedstrijdleiders/bestuursleden,

Al jaren worden de PK wedstrijden driebanden voor het nieuwe seizoen voor de zomer vooruit gespeeld.

Hoewel de intentie er was om dit nu ook weer te doen gaat het voor het komende seizoen echter toch veranderen.

Lange tijd was het onduidelijk of er een verandering van klassen zou komen (er zouden nog 11 klassen overblijven van de 16) en nu zit ik met een situatie dat dit tijdstechnisch niet meer gaat lukken.

Er komt nu een periode aan met feestdagen -(Koningsdag (27 april), 4 mei (dodenherdenking), 11 mei (dag na Hemelvaartsdag, mogelijk mensen lang weekend weg), 18 mei (Pinksterweekend,mogelijk mensen lang weekend

weg))- die er voor kunnen gaan zorgen dat dit voor diverse spelers een probleem op kan gaan leveren en daarnaast gaan de verschillende team finales starten die ook nog in dezelfde periode gespeeld gaan worden.

Los daarvan zal voor het komende seizoen alles via biljartpoint gaan lopen, wat nu nog niet geheel ingericht is, waarbij ik niet weet of dit consequenties kan hebben als zaken vooruit worden gespeeld.

Dat alles zorgt er voor dat de wedstrijden gewoon in het reguliere seizoen gespeeld gaan worden.

Door een verandering in het speelschema van de PK's voor het seizoen 2018-2019, waarbij de datums opgeschoven zijn en de volgorde van spelsoorten aangepast is, moet dat geen problemen op gaan leveren heb ik tijdens een eerste aanzet voor de indeling geconstateerd.

Ik zal er ook voor zorgen dat er voor de ALV van 25 april een complete schema ligt wanneer de verschillende (voor)wedstrijden gespeeld gaan worden (waarbij alleen in bijzonder gevallen een wijziging zou kunnen komen). Dit zorgt dan ver van te voren voor duidelijkheid.

Ik verzoek jullie dit binnen jullie verenigingen bekend te maken.

Ik wil jullie ook gelijk vragen om, als jullie voorkeur hebben om een bepaalde finale te organiseren, dit vast kenbaar te maken.

We zullen dan proberen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Naast de normale district finales gaat het hierbij om 3 gewestelijke

finales:

Driebanden kl 2e klasse

Libre 3e klasse

Bandstoten 4e klasse

Ik hoop jullie hiermee voor nu voldoende geïnformeerd te hebben en mochten jullie hier nog vragen over hebben dan hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet,

Simon Koolwijk